Institutu Synergické reflexní terapie (SRT)

11.03.2009 14:02

 

webová stránka

www.isrt.cz

 

Zabývá se

 

Institut SRT se zabývá léčebnou a vzdělávací činností v oboru fyzioterapie (rehabilitace) se zaměřením na Synergickou reflexní terapii, která byla koncipována německým lékařem, traumatologem a ortopedem MUDr. Waldemarem Pfaffenrotem pro pacienty s mozkovými hybnými poruchami jako např.: Roztroušená skleróza (Sklerosis Multiplex), Parkinsonova choroba (morbus Parkinson), Dětská mozková obrna - DMO (Infantilní cerebrální paréza), Hydrocefalus, Mikrocefalus (Microcephalia), Meningomyelocela.

Synergická reflexní terapie pomáhá léčit tedy všechny mozkové (cerebrální), míšní (spinální) a periferní neuro-ortopedické pohybové poruchy, které se projevují mimo jiné navýšeným popř. sníženým svalovým napětím (hypertonus/hypotonie), kontrakturami, spasticitou, sub/ luxacemi kyčlí, skoliózou, motorickou a psychomotorickou retardací (zpožděným vývojem), poruchou rovnováhy, hypersalivací (sliněním), atd.

SRT dále pomáhá při léčbě důsledků vrozených vad jako je např. Spina bifida, Tortikolis, Turnerův syndrom, Freeman-Sheldon syndrom, Idiopatická skolióza (Scoliosis) či Pes eqinovarus, nebo získaných vad jako např. Dupuytrenova kontraktura, poruchy páteře (vertebrogení). Dále léčíme pomocí SRT následky Cévních mozkových příhod (CMP), traumatů (úrazů), Artrózy a revmatických onemocnění.

Institut jsem založila společně s doktorem Pfaffenrotem v roce 1999 a vyškolili jsme Synergickou reflexní terapií dosud přes 3 000 odborníků, z toho v Čechách 600 a to nejen z řad fyzioterapeutů, lékařů a ergoterapeutů, ale i logopedů, speciálních pedagogů a laiků - rodiče postižených dětí a pečovatele.

Tyto stránky otvírám se snahou:

  1. podat informace odborníkům o obsahu a možnostech léčby SRT u pacientů s různými diagnózami,
  2. přiblížit rodičům postižených dětí, či samotným dospělým lidem s handicapem, možnosti nové léčby SRT,
  3. nabízet informace o činnosti Institutu jako jsou výukové kurzy, přednášky, semináře,
  4. organizovat přes tyto stránky jednotlivá školení SRT pro odborníky a laiky (pečující a rodiče postižených osob).

Doufám, že zde najdete pomoc při hledání řešení zdravotních problémů Vašich pacientů či Vašich blízkých.

Motto:

Za každým usilováním o své zdraví (šťastný život) stojí hluboká touha po pravdě a svobodě (těla a ducha).